Står din motorcykel udsat, når den er parkeret derhjemme, eller fortjener den blot lidt ekstra beskyttelse mod vind og vejr? Med et godt MC-cover eller overtræk – som både fås som støvcover, regncover eller varmefast cover – kan du beskytte motorcyklen effektivt mod både vind og vejr, men også mod skidt og snavs fra garagen eller værkstedets øvrige beboere. Skal din motorcykel stå stille hen over vintersæsonen, så kan det også godt betale sig med nogle forberedelser. Blandt andet er det en god idé at give motorcyklen en grundig klargøring, inden den skal i vinterhi.

Gode råd til opbevaring af MC

Ved indendørs parkering og opbevaring bør du være sikker på, at rummet er tørt og frostfrit – selvom det ikke er vintersæson nu, så byder det danske vejr alligevel på frostgrader indimellem. Og er du ikke en af dem, der har plads i stuen, så er garagen, et godt skur, værksted eller lignende at foretrække. Opbevarer du maskinen udendørs er et godt overtræk til din MC et must – på den måde sikrer du, at den er skærmet for vejret, uanset om det er hård regn eller bagende sol. For at du er sikker på, at din forsikring dækker, skal motorcyklen dog altid opbevares i et forsvarligt aflåst rum.

Ved vinteropbevaring bør du jævnligt tjekke bremseklodser og holde dem rene og tørre gennem hele vinterperioden. Det er dog bedst, hvis du kan have motorcyklen under halvtag eller dækket med et MC-cover, så den står godt pakket ind. 

Klargør motorcyklen til at gå i vinterhi

Selvom vintermånederne ikke er lige rundt om hjørnet, kan du stadig forberede de ting, der skal til, når sæsonen engang er slut. Her er vinterklargøring en god idé, inden du sætter din motorcykel væk for denne sæson. Blandt andet kan det være en idé at vaske og pudse din motorcykel grundigt samt smøre metaldele og låse med konserveringsolie. Derudover kan det også være en god idé at få foretaget et olieskift, så den er klar til at finde frem, når det gode vejr nærmer sig og foråret kigger frem.

Batteriet kan du vælge at afmontere og lade op, men husk at tjekke batteriets tilstand i løbet af vinterperioden, eller du kan alternativt også vælge at benytte en selvselvregulerende lader.