Hvis du er en rigtig gør det selv-type, kan du få en masse godt ud af at have en bænksliber i dit værksted. Er du hele tiden i gang med diverse projekter, bruger du typisk meget forskelligt værktøj. Dit værktøj vil på et eller andet tidspunkt blive mere sløvt. Og det er her, at en bænksliber kommer ind i billedet.

En bænksliber kan nemlig sørge for, at dit værktøj altid er i topform. Du kan bruge maskinen til at slibe værktøj og redskaber i metal. Det kan eksempelvis være en økse, en kniv, et stemmejern eller noget helt andet. Men når du bruger din bænksliber, er det vigtigt, at du gør det på den bedst mulige måde. Find en bænksliber hos PrimusDanmark her.

Brug bænksliberen forsigtigt

I og med at en bænksliber arbejder med forholdsvis mange omdrejninger, er den nem og hurtig at arbejde med. Dog betyder det også, at værktøjet eller redskabet i metal kan blive ret varmt. 

Derfor er det alfa og omega, at du bruger din bænksliber forsigtigt. Inden du går i gang med at bruge bænksliberen, bør du lære, hvordan du betjener den. Heldigvis er det nemt at lære at bruge en bænksliber på en korrekt måde. 

Hav styr på sikkerheden

Ved slibning af diverse værktøj kan der komme både gnister og metalsplinter. Disse ting kan forårsage større og mindre skader, hvorfor du skal have styr på sikkerheden. 

Til at starte med skal du sørge for, at du har et par beskyttelsesbriller ved hånden. Hver gang du bruger din bænksliber, skal du tage dem på for at beskytte dine øjne. Derudover er det en god idé at købe en bænksliber med forskellige sikkerhedsforanstaltninger.