Takket være den danske registreringsafgift er det langt dyrere at købe bil herhjemme end i andre lande, særligt når det gælder biler i dyrere prisklasser. Men ved at flexlease frem for at købe er det faktisk muligt at beskære beløbet på din bils registreringsafgift, hvilket kan sænke den samlede købspris markant.

Sådan hænger flexleasing sammen

Hvad er flexleasing? Sammenlignet med privatleasing, hvor du betaler et leasingselskab for at lade dig bruge en af deres biler i en begrænset periode, får du med flexleasing mulighed for at importere din helt egen drømmebil til en billigere pris.

 

Hos Focus Flex Leasing tager de dig i hånden gennem hele processen. Først hjælper en af deres rådgivere med at finde den bil, du ønsker, på det tyske marked. Når din bil er fundet, skræddersyer de et tilbud til dig baseret på bilens købspris, dit årlige kørselsbehov og din ønskede længde på leasingperioden. Herefter hentes bilen hjem til dig, og ved leasingperiodens start betaler du en førstegangsydelse for at overtage brugsretten til bilen.

Betal så lidt i registreringsafgift som muligt

Flexleaser du en spritny bil, dvs. 0-3 måneder gammel, betaler du kun 2% af registreringsafgiften om måneden. Er bilen mellem 3-36 måneder gammel, falder beløbet til 1%, og er den over 36 måneder gammel, kan du slippe afsted med blot at betale 0,5%.

Når leasingaftalen slutter

Når din leasingperiode når til vejs ende, har du to muligheder: behold bilen eller sælg den videre til en aftalt pris. Da bilen nu er ældre og mere brugt end ved leasingperiodens start, vil den ofte være langt billigere at registrere end første gang, du satte dig bag rattet.