Efter en lang arbejdsdag kan det være overvældende at komme hjem til et hus, hvor tingene flyder og hænger i lange strenge. Det er med til at skabe en følelse af forpustethed i tilværelsen, og bør undgås, hvis man vil leve et liv uden stress. Der er mange måder, hvorpå man kan skabe mere luft i sit hjem, og her bør man kigge mod filosofier som minimalisme og small living. Minimalisme handler om at fylde sit liv med så få ting som muligt, og small living handler om at bo effektivt på meget lidt plads.

 

Lampen

Selvom de færreste hjem nok stadig har en lysekrone med hundredevis af prismer hængende, kan lampen stadig virke larmende i et lokale. Hvis man ikke har højt til loftet, vil lampen næsten hænge i øjenhøjde. Vil man gerne ånde mere i sit hjem, bør man derfor overveje at købe indbygningsspot til at montere i loftet. De giver et fantastisk lys, der er mindst lige så godt som en almindelig loftspendel.

 

Ryd op i dine samlinger

Du bør også overveje at se, om der er ting i den daglige tilstand. For eksempel er bogreolen et godt sted at starte. Der må være en bog eller to, du ikke er i gang med at læse. Resten kan du fylde i en kasse og sætte ned i kælderrummet, hvis du har sådan et til rådighed. Nipsamlingen er også et godt sted at tage fat.

 

Møbler med flere funktioner

Som det ofte er tilfældet med small living, kan man anskaffe sig møbler, der tjener flere formål. Det bedste eksempel herpå er sofaen med et opbevaringsrums under chaiselongen. På den måde har du et roderum, hvori du kan kyle ting som tæpper, bøger og andet nips, uden, at det fylder i din stue.