Hvis du kører meget på grund af dit arbejde, og samtidig gør brug af privat kørsel, er splitleasing måske en rigtig god idé for dig.

Hvis du ikke kender til splitleasing, kommer der her en forklaring af, hvad det helt præcis indebærer.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er en leasingmetode, hvor man som privatperson laver en leasingaftale, der også går under den virksomhed, man arbejder i. På den måde er der altså to kontrakter på én leasingaftale, og omkostningerne af leasingen bliver delt op i privat og erhvervsbrug.

Derfor er der altså penge at spare for dig, der kører meget privat og i forbindelse med dit arbejde.

Hvad er fordelen ved splitleasing?

Generelt er der mange fordele ved at lease en bil. Det er en model, som flere og flere benytter sig af i Danmark – og det er der flere gode grunde til.

For det første er det en fordel at lease en bil frem for at eje, da du på den måde ikke står med de store udgifter samt uforudsigeligheden ved en bil, der måske pludselig ikke vil starte.

Hvis du leaser en bil, følger der en aftale med, hvor det er leasingfirmaet, der skal tage sig af eventuelle skader, der ikke tydeligt er forårsaget af dig. Samtidig stiller de en lånebil til rådighed i perioden, hvor din leasede bil er på værksted.

Du får adgang til flere forskellige bilmodeller, så du kan prøve lidt af hvert. Det er da sjovere, end at køre i den samme bil i op til 10 år. Samtidig behøver du ikke bekymre dig om at skulle sælge din bil, når du er færdig med den.

Dine udgifter bliver mere forudsigelige, da du har en fast månedlig ydelse. Samtidig undgår du de udgifter der kan være ved reparation af bilen.